Connect with us

News

Vouchere de 620 de lei în octombrie de la Stat. Cine sunt românii care pot beneficia de acești bani

Published

on

Vești bune pentru o categorie de români, care pot primi vouchere în valoare de 620 de lei de la stat, începând cu luna octombrie. Proiectul se află încă în dezbatere, dar anunță un ajutor considerabil pentru o parte dintre cetățeni. Cine sunt cei care vor beneficia de aceste vouchere?

La Ministerul Muncii se află în dezbatere un proiect care propune mărirea indemnizației părinților care au copii. Astfel, cei care îi duc pe cei mici la creșe ar putea ca începând cu luna octombrie să primească un ajutor suplimentar de la stat.

(CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ÎN CAZUL CARDURILOR DE ALIMENTE PENTRU ROMÂNI. MINISTRUL A FĂCUT ANUNȚUL REFERITOR LA DATA LA CARE VOR INTRA BANII)

Ajutor de la Stat pentru părinți

O bună parte dintre români s-ar putea bucura în curând de un ajutor suplimentar venit de la stat. Beneficiarii sunt părinții care au copii mici și care nu se află în concediu de maternitate. Proiectul de ordin al ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, referitor la stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul II al anului 2023 a fost pus în dezbatere la Ministerul Muncii.

Acest proiect prevede majorarea cu 20 de lei a valorii tichetului. Astfel, dacă noua lege se aprobă, părinții ar urma să primească 620 de lei începând cu luna octombrie.

„Pentru semestrul II al anului 2023, începând cu luna octombrie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 620 de lei”, prevede proiectul pus în dezbatere publică de către Ministerul Muncii.

Așa cum spuneam, dacă proiectul se va aproba și va ajunge în Monitorul Oficial, noua valoare se va aplica începând din octombrie 2023 și va dura până la final de an, dar și în primele două luni ale anului viitor.

Tichete de creşă se acordă părinților care nu sunt în concediu de creștere copil și își duc copiii la creșă, ori îi lasă în grija unor bone care lucrează autorizat. Acestea se acordă lunar, în baza unei documentații stabilite prin lege și detaliate la nivel de angajator și sunt nesupuse contribuțiilor sociale obligatorii.

De menționat este și faptul că nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de creşă nu poate depăși lunar suma prevăzută prin ordin de ministru, pentru fiecare copil aflat la creşă.

(VEZI ȘI: PENSIONARII JUBILEAZĂ DE FERICIRE, DUPĂ ANUNȚUL VENIT DIN GUVERNUL ROMÂNIEI. 14% ÎN PLUS LA PENSII, DIN 2024?)Sursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending