Connect with us

News

Un preot din Vaslui a fost jefuit. „L-am privit în ochi pe hoț”. A rămas fără bani și bijuterii, prejudiciul e de 14.500 de lei

Published

on

Zilele acestea, un preot din localitatea Gura Bustei, Vaslui, a fost jefuit de un hoț recidivist. Bărbatul se afla sub control judiciar, dar nu a avut nicio reținere să intre în casa parohială și să fure bunuri de valoare. Văzând că i-au dispărut banii cu care voia să meargă la Muntele Athos, părintele a sunat imediat la 112.

Prejudiciul total al furtului este de 14.500 de lei, dar duhovnicul n-a reușit să recupereze decât 40%. Oamenii legii au dat rapid de făptaș, dar se pare că nu suficient cât să înapoieze tot ce a luat.

(CITEȘTE ȘI: Trei femei din București au fost agresate sexual și jefuite de un bărbat de 45 de ani! Individul le ataca pe victime în liftul blocului)

Hoțul îl urmărise pe preotul din Vaslui

Cel care a produs spargerea îi supraveghease casa părintelui atât de tare, încât angajatul BOR l-a și privit în ochi. El susține că probabil hoțul se aștepta să găsească banii pentru construcția bisericii în casa lui, dar nu a avut noroc. După incident, familia a părăsit casa, de frică.

„Probabil, hoțul se aștepta să găsească miliarde în casă, știind că avem biserica în construcție, dar noi construim pe datorie, și pe măsură ce înaintăm, plătim datoriile. Așa că nu ținem banii în casă nici măcar câteva ore.

Acum au găsit o mie de euro pentru că erau banii cu care eu voiam să plec la Muntele Athos, căci altfel nu aveau ce fura, decât ceasuri, așa cum au și luat, și câteva bijuterii, nici ieftine, nici scumpe, pe care le are soția mea (…)

După ce l-am văzut pe hoț pe camerele unor vecini, ne-am dat seama că înainte de a pleca de acasă, când am ieșit cu mașina, l-am privit în ochi pe acest individ, care era în fața casei și mă urmărea cu privirea. De unde să știu că acesta este tocmai infractorul care îmi va răscoli și îmi va întoarce casa cu susul în jos. Noi stăm la o margine de sat. Suntem chiar ultima casă.

Speriați de hoți

Dat fiind faptul că preotul și preoteasa au și copiii, se tem să-i mai lase în casă. Spre norocul lor, în urma jafului, nimeni nu a fost rănit.

„Preoteasa mai lăsa copiii în casă, ziua, și nu ne-am gândit niciodată că se poate întâmpla o astfel de nenorocire. Vă dați seama că de acum nu mai am curaj să îi las singuri în casă și îi mulțumesc lui Dumnezeu că aceștia nu erau înăuntru. Închipuiți-vă ce s-ar fi putut întâmpla. Nu poți ști ce face un om cu gândire criminală, în momentul în care este surprins”, a spus preotul Marius Oatu pentru Vremea Nouă.

(CITEȘTE ȘI: Caracal, din nou pe harta evenimentelor inedite. Librăria din oraș, jefuită. Ce au reușit să fure hoții)Sursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending