Connect with us

News

„Soția a aflat că are cancer, apoi ne-a ars casa”

Published

on

Cel de-al zecelea sezon Visuri la cheie începe miercurea aceasta, de la ora 21:30, pe PRO TV și aduce în prim plan povestea unei familii greu încercate de soartă. Nicoleta și Gheorghe Răduță, alături de cei trei copii ai lor, vor demonstra că imposibilul există doar în poveștile cu final dur, deoarece ei nu au renunțat niciodată și au dat mereu totul pentru un viitor mai bun.

O formă avansată de cancer a Nicoletei și ziua în care au aflat că le-a ars casa și au rămas fără nimic… cam așa suna trecutul familiei. O casă în care totul este nou-nouț și speranța că viața va continua, iar Nicoleta va învinge boala… așa sună viitorul.

Nicoleta și Gheorghe Răduță au trei copii și o poveste cu final dur

După ce au avut parte de vizita echipei Visuri la cheie care le-a schimbat total traiectoria, aceștia ne-au povestit într-un interviu în exclusivitate, mai multe despre această experiență:

Ce ai simțit în momentul în care ai auzit de afară cum era strigat numele familiei tale?

O bucurie de nedescris, după toate zilele de coșmar prin care trecusem și toate rugăciunile și întrebările (de ce eu, de ce toate numai mie?). În sfârșit, Dumnezeu ne-a arătat că nu ne-a părăsit. Poate credința noastră în El ne-a fost pusă la încercare, dar nu am cedat și nu vom ceda, indiferent de ce va urma.

Ce înseamnă pentru voi faptul că ați avut parte de vizita echipei Visuri la cheie?

Dumnezeu lucrează prin oameni (o armată de oameni), asta înseamnă ,,Visuri la cheie” pentru noi… răspunsul la rugăciunile noastre. Oameni care au și ei tot felul de probleme și nevoi, familii, bucurii și necazuri, dar care muncesc pentru a împlini visurile altora și o fac cu drag, într-un timp atât de scurt.

„Soția a aflat că are cancer, apoi ne-a ars casa”

Ce ai simțit când ai intrat în casă și ai văzut renovarea finală?

Nu-mi venea să cred că este casa noastră, totul era schimbat și parcă visam (simt că visez și acum). Nepoțelul și copiii noștri vor veni, din nou, cu drag acasă. Noi am fi luat-o de la capăt, dar ar mai fi durat încă 15 ani de-acum încolo, cel mai probabil.

Dacă povestea familiei tale ar putea fi spusă în doar 3 cuvinte, care ar fi acelea? De ce?

Unitate. Credință. Iubire.

Prin orice am trecut, faptul că am fost uniți, ne-a ajutat să trecem mai ușor.

Credința în Dumnezeu ne-a ajutat să trecem și să depășim totul, ne-a ținut în picioare, oricât a fost de greu.

Și iubirea ne-a ajutat să rămânem uniți și să credem că vom trece peste toate și că va răsări într-o zi din nou soarele și pe strada noastră, chiar dacă a plouat cu găleata în ultimul timp.

Dumnezeu mi-a arătat că viața noastră este, de fapt, un vis continuu

De ce nu ar trebui niciodată să încetăm să credem în visurile noastre?

În ultimii ani, Dumnezeu mi-a arătat că viața noastră este, de fapt, un vis continuu, uneori unul frumos, alteori un coșmar. Din oricare ne-am trezi, ar trebui să o luăm de la capăt, important este să nu rămânem acolo… să continuăm să visăm, având credința că după ceva rău, cu siguranță vine și ceva frumos. Acestea sunt, de fapt, încercările la care suntem supuși de undeva de sus… Se spune că Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce, însă uneori ne duce până la extrem, să vadă dacă rezistăm sau cedăm. Asta este adevărată încercare, să poți visa în oricare extremă ești dus, să poți depăși orice în această viață, să crezi că vine și bucurie după multă tristețe.

Sursa foto: PRO TV

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In……Sursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending