Connect with us

News

Simona Halep, suspendată 4 ani pentru dopaj : VIRGIN RADIO ROMANIA

Published

on

Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Anunțul a fost postat și pe pagina de socializare X a Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Decizia nu este definitivă, iar românca poate face apel, scrie europafm.ro.

În comunicatul postat pe pagina oficială, tribunalul independent a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping în temeiul articolului 2 din TADP:

  • Prezența și utilizarea roxadustatului, așa cum s-a evidențiat în proba de urină prelevată de Halep la 29 august 2022 la US Open
  • Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în timpul anului 2022, pe baza recoltării și analizei a 51 de probe de sânge furnizate de jucător în cadrul programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă.

” Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022,  iar suspendarea fostului număr unu mondial va dura de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. Cazul rămâne subiectul unui apel” se mai arată în comunicat.

Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open.  Drept urmare, a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Substanța aflată pe lista celor interzise este un medicament împotriva anemiei, Roxadustrat. Este o substanță interzisă începând de anul acesta, așadar este inclusă pe lista Agenției Mondiale Antidoping.

 

ȘTIREA INTEGRALĂ ȘI UPDATE-URI PE EUROPAFM.RO

 

sursa foto: ShutterstockSursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending