Connect with us

News

El este Houdini al examenului auto. Trucul de „magie” prin care a încercat să-și obțină permisul de conducere l-ar putea trimite în spatele gratiilor

Published

on

Cât de departe ar putea merge unii oameni pentru a-și obține permisul de conducere? Un tânăr pe nume Serge are răspunsul la întrebare, iar povestea sa pare banc, dar este demnă de un scenariu de film. După 12 tentative de a trece de proba teoretică, a decis să-și facă „norocul” la cea de-a 13-a! A fost doar la un pas de a atinge reușita, dar planul său a scăpat de sub control. Atenție! Urmează informații care vă pot provoca hohote de râs!

Personajul principal al poveștii este Serge, un tânăr din Ghana, țară din Africa Occidentală. A venit în Grammont, Belgia, pentru a-și găsi un loc de muncă. Avea, în țara de origine, dreptul de a conduce o mașină, dar avea nevoie de un permis european. De ce? Pentru că voia un job, dar toate erau departe de casa închiriată de el. Văzând că tot nu reușește, și-a pus în aplicare planul la care puțini s-ar fi gândit măcar.

„Magia” pe care voia să o facă pentru permisul de conducere

Asemenea celebrului iluzionist Harry Houdini, Serge s-a gândit să facă un truc de magie pe care nu-l recomandăm. Îl cunoștea pe Julien, un amic congolez care, din întâmplare, îi semăna. Știind că „dublura” lui ar putea lua examenul și să-i aducă permisul de conducere, s-a gândit să reinventeze trucul substituției.

Ajuns în sală, sigur pe el, „geamănul” lui Serge se apucă de treabă. Mică problemă: un angajat își dă seama că cel din fața sa nu este chiar cel din poză, oricât de tare ar semăna. Cortina se lasă în jos pentru cel care deja se vedea șofer.

(CITEȘTE ȘI: Ce a încercat un bărbat să facă în timpul examenului de permis auto cu masca de protecție)

Adio șofat, bun venit instanță!

Serge a nimerit într-o problemă mai mare decât el. S-a trezit cu plângere la poliție pentru fals, uz de fals și tentativă de fraudă. Joi a ajuns la tribunal, alături de dragul lui „geamăn”. Magistrații nu s-au amuzat de întâmplare și i-au dat o lovitură la care nu s-ar fi așteptat: adio, permis de conducere! Avocatul vrea să-i obțină o pedeapsă de 200 de ore în folosul comunității, dar ar putea să se aleagă chiar cu închisoare pentru un an.

Concluzia: mai bine înveți Codul Rutier dacă vrei să-ți iei permisul. Dacă nu, poți avea timp un an întreg să-l citești, în spatele gratiilor. În cazul tânărului inimgrant, abia peste o lună va afla care îi va fi, până la urmă, pedeapsa.

Povestea a fost expusă de La Libre, publicație din Belgia.

(CITEȘTE ȘI: Fraudă la examenul din Brașov! Ce sumă lua candidatul fals pentru un permis auto)Sursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending