Connect with us

News

De ce ar trebui să faci duș seara, nu dimineața. 3 motive explicate de specialişti

Published

on

3 motive pentru care un duș făcut seara este mai bun pentru organism. Există două tipuri de oameni în lume: cei care se trezesc din timp pentru a face un duş înainte de a-şi începe activităţile zilnice şi cei care fac baie seara, astfel încât să se bucure de câteva minute de somn în plus. Specialiştii vin însă cu câteva recomandări. Iată de ce este bine să te speli înainte de culcare.

Experţii recomandă să petreci aproximativ 5 până la 10 minute pe zi sub duș. Tot ei spun că poți avea mai multe beneficii dacă alegi să faci baie într-o anumită parte a zilei. Mai exact, este mult mai igienic şi benefic pentru organism să te speli seara şi nu dimineaţa.

3 motive pentru care un duș făcut seara este mai bun pentru organism

1. Îndepărtați bacteriile și uleiurile care s-au acumulat pe parcursul zilei

În timul zilei pielea și părul tău colectează cantități uriașe de bacterii și poluanți din aer, inclusiv polen, murdărie, transpirație și germeni. Acestea rămân apoi pe piele până când o speli. Dacă faci duș dimineața şi nu seara vei transfera această murdărie în pat în timp ce dormi.

Corpul tău produce și uleiuri naturale pe tot parcursul zilei. Sebumul, uleiul natural care oprește uscarea pielii, are cea mai mare rată de producție după-amiaza. Dacă faci duş noaptea, îţi cureţi corpul de aceste impurități, dar previ şi înfundarea porilor și provocarea acneei.

Este recomandat să faci duş seara nu dimineaţa

2. Eliberați tensiunea mușchilor și articulațiilor

Dușurile fierbinți sunt excelente pentru ameliorarea durerilor musculare și a durerilor generale. Dacă ești o persoană care merge la sala seară, optează cu siguranță pentru un duș la culcare – nu numai că te vei curăța de transpirație, dar apa fierbinte ameliorează tensiunea musculară și ajută la recuperare.

Duşul făcut seara este benefic pentru orice persoană care are dureri de spate. Prin direcționarea apei calde către zona dureroasă, nu numai că vei ameliora presiunea și durerea, dar vei grăbi circulația, ceea ce te va ajuta la ameliorarea durerii.

3. Relaxați-vă și relaxați-vă cu puțină îngrijire de sine seara

Să faci un duș seara este modalitatea perfectă de a te relaxa și de a avea grijă de tine. Indiferent dacă ai avut o zi stresantă sau nu, un duș fierbinte poate atenua gândurile anxioase și te poate pregăti pentru un somn liniştit.

Este recomandat să utilizați un gel de duș cu parfum de lavandă. Planta are componente chimice care acționează ca sedative, motiv pentru care te face să te simți somnoros.

 

Sursă foto: pixabay.com

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……Sursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending