Connect with us

Filme

[BREAKFAST] Filmul „Barbie“, interzis în Vietnam din cauza unei scene în care apare o hartă : VIRGIN RADIO ROMANIA

Published

on

Îndelung aşteptatul film „Barbie”, produs de Warner Bros, nu va rula în cinematografele din Vietnam din cauza unei scene prezentând o hartă care arată teritoriul revendicat unilateral de China în Marea Chinei de Sud, a relatat luni mass-media de stat din această ţară, potrivit Reuters.

Linia din nouă puncte” („nine-dash line”) este o linie care apare marcată pe hărţile chineze pentru a ilustra pretenţiile acesteia asupra unor zone vaste din Marea Chinei de Sud, inclusiv a unor porţiuni din ceea ce Vietnamul consideră a fi platoul său continental, unde a acordat concesiuni petroliere, scrie Agerpres.

„Barbie” este cel mai recent film interzis în Vietnam pentru că prezintă controversata „linie din nouă puncte”, care a fost respinsă printr-o hotărâre de arbitraj internaţional de către o instanţă din Haga în 2016. China refuză să recunoască această hotărâre.

În 2019, guvernul vietnamez a interzis filmul de animaţie „Abominable”, produs de DreamWorks, iar în 2020 pelicula de acţiune „Unchartered”, produsă de Sony, din acelaşi motiv.

 

sursa foto: ShutterstockSursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending