Connect with us

Monden

Băiatul lui Kamara trece printr-o nouă dramă. Părinții micuțului Leon au luat o decizie radicală în privința prezenței la școală

Published

on

Odată cu începutul noului an școlar, Kamara a anunțat ce se va întâmpla cu fiul său, Leon. La vârsta de 9 ani, micuțul ar fi trebuit să fie deja în clasa a treia, dar fostul concurent de la Survivor și ex-partenera sa, Oana, au fost nevoiți să ia altă decizie. 

La câteva luni de când s-a întors de la PRO TV fără marele premiu cu care și-ar fi putut salva fiul, cântărețul tot are nevoie de bani pentru a-i putea oferi lui Leon o viață normală, pe cât de mult este posibil. Problema de sănătate cu care se confruntă nu-i permite să aibă copilăria pe care ar merita-o și îi pune piedici chiar și în procesul educațional.

Kamara și fiul său, Leon / Sursă foto: Facebook

Fiul lui Kamara, Leon, nu va putea merge la școală

Din anul 2012 până în anul 2018, Kamara și Oana au fost căsătoriți, mariaj din care a apărut și Leon. Cei doi s-au despărțit, dar se ocupă activ în creșterea copilului și au vorbit amândoi, în cadrul unui interviu, despre faptul că n-au găsit soluția pentru a-l înscrie în anul școlar 2023-2024:

„Conform evaluării psihologice, Leon are o vârstă mai mică decât vârsta lui biologică. Luăm în calcul varianta școlarizării acasă, pentru că el are capacitate intelectuală.

Prezența lui fizică într-o școală ar fi dificilă, nu poate merge, i-ar trebui o bancă specială și însoțitor. O să mai vorbim cu școli, care ar fi dispuse să-l primească, în sensul de a trimite un profesor acasă.

Ar trebui, la cei 9 ani ai săi, să fie în clasa a III-a, cred. Știe literele, alfabetul, da, ce l-am mai învățat și noi, acasă, bunica, bona. Cu socotitul, cu matematica, e mai greu”, a spus Oana, mama lui Leon, pentru Playtech.

Kamara a confirmat spusele fostei sale partenere, adăugând și că Leon ar putea trece printr-o nouă operație.

„Anul acesta, Leon o să învețe de acasă. Știe alfabetul, știe multe, pentru un copil de vârsta lui. Luni ne ducem cu el la o evaluare medicală, ca să vedem de ce mai e nevoie, poate de o altă intervenție chirurgicală.

Operațiile sunt necesare, pentru că Leon crește, se lungesc oasele, dar mușchii rămân scurți, este dureros”, a mărturisit artistul pentru sursa citată anterior.

(CITEȘTE ȘI: Kamara, noi detalii despre sănătatea fiului său, Leon. Urmează o nouă operație)

Boala cruntă cu care se confruntă la doar 9 ani

Leon suferă de tetrapareză spastică, afecțiune cu care a fost diagnosticat la scurt timp după naștere. Boala neurologică severă duce la degradarea neurologică a tracturilor corticospinale, ceea ce înseamnă că Leon nu se poate mișca într-o manieră coordonată și nu poate sta într-o poziție dreaptă.

După ani de luptă cu starea de sănătate a fiului său, Kamara spunea, anul trecut, că cea mai mare dorință a sa este să-și vadă fiul mergând ca un om normal, fiind dispus să-și dea și picioarele pentru el. Pentru a strânge bani de operație, și-a riscat sănătatea la Survivor, dar nu a reușit să câștige.

(CITEȘTE ȘI: Ce s-a întâmplat cu Leon, fiul lui Kamara Ghedi, fost concurent la Survivor România. Tatăl micuțului a recunoscut: „A fost ceva special”)

 Sursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending