Connect with us

News

Anunț de coșmar pentru România din partea ANM, după ce s-a reactualizat prognoza meteo! Temperaturi de 32 de grade în septembrie

Published

on

Pe data de 18 septembrie, directorul ANM a venit cu noi precizări pentru prognoza meteo din România. Elena Mateescu a explicat, în cadrul unei intervenții televizate, că temperaturile vor crește simțitor în perioada următoare. 

Când românii se așteptau să vină toamna, vremea a venit cu alte planuri. Canicula revine, după doar câteva zile cu temperaturi reduse. Anunțul a fost făcut chiar luni.

Elena Mateescu. Sursă foto: Antena 3

Revine căldura în România. Anunț oficial din partea ANM

Potrivit declarațiilor făcute de către directorul ANM, în majoritatea zonelor din țară, vor fi temperaturi de până la 31 de grade. De marți, 19 septembrie, se vor înregistra chiar 29 de grade în mai multe regiuni.

„Vorbim de majoritatea zonelor, mai ales începând de miercuri, când vom consemna valori la scara întregii țări între 21, până la 30-31° ceea ce înseamnă valori cu mult mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Mâine este posibil să consemnăm 19 până la 29°, dar în același timp să mai vorbim și de precipitații în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat, local on Oltenia și în nordul Moldovei, acolo unde aversele, pe intervale scurte de timp sau prin acumulare la nivel local, vor putea înregistra valori de peste 15-20l/m². În timp ce în restul țării, respectiv în partea de sud-sud-est, acestea vor înregistra o probabilitate redusă de a se consemna ca și valori cantitative mai însemnate.”, a spus Elena Mateescu.

(CITEȘTE ȘI: Este vremea extremelor în luna septembrie. Prognoza ANM pentru prima săptămână de școală)

Vremea se încălzește de miercuri

Elena Mateescu a anunțat o prognoză meteo cu vânt puternic, în special în zona de vest-nord-est a țării, dar și la munte. Vor fi și precipitații, va ploua local, iar de miercuri, 20 septembrie, temperaturile vor ajunge și la 32 de grade Celsius.

„Vorbim și de vânt în partea de vest-nord-est a țării, dar și în zona montană, cu rafale în general de 50-60km/h după care, de miercuri, o vreme în încălzire în majoritatea zonelor, așa cum menționam, chiar mai caldă decât în mod obișnuit și mai ales în a doua parte a săptămânii și sfârșitul de săptămână, care va aduce chiar valori de până la 31-32° în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, inclusiv în Capitală”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

(CITEȘTE ȘI: Vremea se schimbă radical! România, traversată de fenomene meteo extreme începând de miercuri, 13 septembrie. Prognoza ANM actualizată)Sursa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending